Pàgines

dijous, 27 de febrer de 2020

KAPLA


Les nenes i els nens de Cicle Inicial aprofitem dijous al mati que fem agrupaments de matemàtiques per fer Kapla; un joc  pedagògic de construcció que té com a base peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació, sense encaixos, d'aquestes peces, els alumnes poden arribar a construir diverses figures que van tenint més dificultat segons l’edat dels infants que hi juguen.

Amb aquest joc els alumnes desperten la seva curiositat, desenvolupa la imaginació, l'esperit d'equilibri i la concentració. Els alumnes comencen lliurement un procés de creació original i exigent ja que segons la construcció que volen fer han d’adaptar  tècniques i processos específics que demanen al mateix temps rigorositat i imaginació.

El Kapla permet el joc individual però normalment es petits grups, fent així un treball  cooperatiu, de gran actualitat i vigència dins dels contexts escolars. Els alumnes col·laboren els uns amb els altres per assolir un objectiu comú, on cadascú té la seva importància dins la construcció d'un tot, de manera que, alhora que es milloren aspectes com la imaginació, la creativitat, la concentració o la motricitat fina, els alumnes hauran de col·laborar amb els seus companys, planificar un procés de construcció, arribar a acords en benefici del grup.
Per jugar s'han de respectar regles i indicacions, però obeint aquestes regles neix una llibertat i un món d'imaginació superior. No es poden fer trampes amb aquest joc, si la torre s'inclina cap al cantó acabarà per terra ; el món de l'imaginari no exclou la importància del realisme.
(veure fotos)


Cap comentari:

Publica un comentari